You, the petitioner
Whatsapp image 2019 10 09 at 11.06.03

Zorg betalen voor een ander? Daar doen wij niet aan

50 signatures

Wij zijn 3 studenten van de Haagse Hogeschool. ZorGelijk staat voor persoonlijkere zorgpremies. Steun jij ons idee? Wij van ZorGelijk constateren dat de basis zorgverzekering voor iedereen gelijk is en gezonde mensen hier de dupe van zijn.

Petition

We

Wij als gezonde, Nederlandse burgers betalen teveel zorg.

 

observe

Wij van ZorGelijk constateren dat de basis zorgverzekering voor iedereen gelijk is en gezonde mensen hier de dupe van zijn.

 

and request

Daarom verzoeken wij dat er verschillende soorten basispremies evenredig aan het risico op ziektekosten moet worden ingesteld. Niet iedereen is even zuinig op zijn/haar leven. Wij verzoeken om vier risicogroepen te selecteren die een extra premie moeten gaan betalen bovenop hun zorgverzekeringspakket. De vier risicogroepen bestaan uit mensen die roken, mensen die overmatig alcohol tot zich nemen, drugs toedienen en een BMI vanaf 30 hebben.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Floor van der Maden 
Organisation:
ZorGelijk 

History

Signatures